Tyvärr. Ingenting hittades.

  • UPP MED GRÖNA TUMMEN. FUSO CANTER ÖVERTYGAR TRÄDGÅRDS- OCH ANLÄGGNINGSARKITEKTERNA HOS SCHELLHEIMER GMBH.

SCHELLHEIMER GARTEN- UND LANDSCHAFTSBAU GMBH GÖR VERKLIGHET AV KUNDERNAS TRÄDGÅRDSDRÖMMAR. FÖR TRANSPORTERNA SATSAR PROFFSEN PÅ FUSO CANTER.

Bakom begreppet trädgård och anläggning döljer sig många olika branscher. Det framgår med all tydlighet när man tittar på utbudet från Schellheimer GmbH i Wilpoldsried i närheten av Kempten. VD Lars Schellheimer och hans medarbetare vet exakt vad som gäller vid planering och utformning av en trädgård. De är väl förtrogna med all slags växtlighet, de är experter på växtskötsel och förskönar inte bara trädgårdar och parker,utan även tak och fasader. Man arbetar med plattsättning av gångvägar, installation av belysning och anläggning av dammar och naturpooler plus mycket mer.

VI HAR FASCINERATS I MÅNGA ÅR AV DET ENKLA UNDERHÅLLET. BESLUTET ATT MONTERA IN EN TIPPBAR HYTT I EN LITEN LASTBIL VAR VÄGVISANDE, ANSER JAG. HÄR ÄR DET NÅGON SOM HAR TÄNKT TILL!
Lars Schellheimer, VD Schellheimer GmbH

MÅNGSIDIGT FORDONSKONCEPT FÖR MÅNGSIDIGA ANLÄGGNINGSPROFFS

Proffsen behöver därför ett lika mångsidigt fordonskoncept för sina transporter. Så bra då, att FUSO Canter är en riktig ”naturlig talang”, eftersom den kan användas för alla slags jobb inom trädgård och anläggning med den idealiska konfigurationen. Med sin praktiska design, höga lastkapacitet, lättmanövrerbarhet, tre kraftfulla motorvarianter, personbilsliknande manöver- och körkomfort, många påbyggnadsmöjlgheter och förstklassig service utgör den ett tilltalande totalpaket. Det gör Canter mycket intressant ekonomiskt för en bransch där transporter spelar en viktig roll men samtidigt utgör en kostnadsfaktor som måste tas med i beräkningen.

Lars Schellheimer, som leder familjeföretaget i andra generationen, övertygades av FUSO Canter för länge sedan nu: ”Vi har fascinerats i många år av det enkla underhållet. Beslutet att montera in en tippbar hytt i en liten lastbil var vägvisande, anser jag. Där har någon tänkt till!” Den första 3,5 t-bilen i fordonsparken gav tydligen ett permanent intryck. Den tippbara hytten, inte alls någon självklarhet hos mindre lastbilar på den tiden, gjorde det möjligt att själv kunna fylla på motorolja eller bromsvätska enkelt och smidigt.

FUSO CANTER ANPASSAR SIG TILL VARIERANDE KRAV

Idag har Schellheimer GmbH sex FUSO Canter med tresidestippare, lackerade i företagets knallgröna färg. Inte minst tack vare växlande verksamhetsutbud som företaget erbjuder satsar Lars Schellheimer framför allt på den höga nyttolasten hos den robusta 7,5 t-Canter. Den gör det möjligt att dra tunga släp: ”När vi skall lasta bulkmaterial från vårt lager på morgonen vid den första körningen till bygget sparar vi tid och pengar. Det gäller även för dagens sista körning.”

Med sina fem viktklasser från 3,5 t till 8,55 t täcker Canter in exakt de lätta tonnage som ofta efterfrågas inom trädgård och anläggning. Den är förstahandsvalet när en transporter är för liten men en tung lastbil för stor.

Medan Canter-förarna hos Schellheimer behöver ett lastbilskörkort i klass C1E för nyttolastökningen, är FUSO Canter mycket populär just i 3,5 t-varianten hos många företag inom trädgård och anläggning. Vid tillåten totalvikt 3,5 t får den köras med körkort i klass B och med utökning till klass BE kan man t.o.m. hänga på ett släp med upp till 3,5 t (totalvikt).

KÖRKÄNSLA OCH TEKNIK STÄMMER ÖVERENS I FUSO CANTER

Lars Schellheimer får ofta höra av personalen att FUSO Canter, även som 7,5 t, är nästan lika bekväm att köra som en personbil. Den automatiska DUONIC® 2.0-dubbelkopplingsväxellådan finns som tillval, har sex växlar och gör körningen ännu behagligare och lättare. Härtill kommer också den effektiva och miljövänliga motorn som tar Canter snabbt från det ena bygget till nästa. Beroende på vikten kan man välja mellan 130 HK, 150 HK eller 175 HK. Ett slutet, underhållsfritt dieselpartikelfilter kompletterar alla motorvarianter. Den automatiska regenereringen av dieselpartikelfiltret fungerar tillförlitligt, vilket Canter-förarna hos Schellheimer kan bekräfta av egen erfarenhet.

7,5 t-bilarna i Schellheimers flotta har den två meter breda komfort-hytten. Och den som vill ha ännu kompaktare mått kan konfigurera sin Canter i varianterna 3,5 t och 6 t med den smala enkelhytten, endast 1,7 meter bred. Om dessa båda alternativ inte räcker till när både material och personal skall transporteras samtidigt, kan välja Canter med 3,5 t eller 7,5 t som komfort-dubbelhytt med sex resp. sju säten.

FUSO Canter har optimala bredd- och längdmått. Sex hjulbaser, beroende på vikt, mellan 2.500 mm och 4.750 mm, erbjuder många kombinationsmöjligheter. Passande flak- och tipparpåbyggnader, klassiker för användning inom trädgård och anläggning, kan levereras snabbt direkt från fabriken. Ett 24-V-gränssnitt och sekundärdrifter för anslutning av hydraulpumpar eller kompressorer återfinns på tillvalslistan för Canter. Ytterligare individuella anpassningar, t.ex. solskydd eller en praktisk verktygslåda för utrustning och verktyg, är möjliga.

KUNDNÄRA OCH PRAXISORIENTERAD SERVICE HOS CANTER INGÅR

Lars Schellheimer gläds åt att Canter kan konfigureras så individuellt: ”Vi är mycket glada över att vi kan anpassa fordonen till våra behov. Men med denna mängd varianter behöver vi någon som kan ge oss professionell rådgivning. Tack och lov har vi hjälp av personalen vid Mercedes-Benz.“ Medarbetarna vid Mercedes-Benz säljpartner Autohaus Allgäu GmbH & Co. KG i Kempten gör inte bara ett fantastiskt jobb med rådgivning inför köp eller leasing, utan även After-Sales-teamet var till stor hjälp av anläggningsföretagaren. Verkstaden hos den ansvariga filialen erbjuder mycket kundvänliga öppettider som går att förena utmärkt med arbetstiderna på företaget. ”Vi är mycket nöjda med servicen från Mercedes-Benz. Den filial som vi anlitar jobbar vardagar till kl. 22, och lördagar till kl. 16. Det är mycket viktigt för oss eftersom vi oftast har tillgång till fordonen först från fredag eftermiddag”, säger Lars Schellheimer.