Tyvärr. Ingenting hittades.

 • CANTER PÅBYGGNADSFLEXIBILITET.
  REDO FÖR (NÄSTAN) ALLA SLAGS TERRÄNG.

  Påbyggnadsmöjligheter, fabrikspåbyggnader, portal för påbyggnadstillverkare

logo

SOLID GRUND.
CANTER PÅBYGGNADSMÖJLIGHETER.

Idag samarbetar FUSO med fler än 300 namnkunniga tillverkare för påbyggnader. Tack vare flexibiliteten med fem vikter och sex olika hjulbaser passar Canter perfekt för snart sagt alla påbyggnader och kan uppfylla kraven inom nästan alla användningsområden och transportuppgifter. Från enkelt flak till komplext specialfordon.

Chassits robusta stålledarram är utförd som C-profil, som hos tyngre lastbilar, och erbjuder mycket hög lastkapacitet. Ramen kännetecknas även av en detaljerad hålbild som påbyggnadstillverkarna uppskattar särskilt. Sekundärdrivningar tillgängliga från fabrik för hydraulpumpar eller kompressorer samt tillvalet 24-V-gränssnitt kompletterar påbyggnadsvänligheten hos Canter.

Kunderna drar fördel av en okomplicerad hantering genom tillvalet faktureringstjänst, som FUSO erbjuder för sina fabrikspåbyggnader. Denna avräkningsmodell för påbyggda totalfordon kan erbjudas även via utvalda påbyggnadspartners, samt i kombination med vissa, förkonfigurerade fordon som kunden kan köpa kompletta hos FUSO.

Den utomordentliga påbyggnadsvänligheten hos Canter gäller naturligtvis även för den helt eldrivna eCanter, den alternativa lösningen för lokalt utsläppsfri transport.

CANTER.
MED FLAK.

Canter och eCanter med flak är en funktionell bas när det gäller transporter med styckegods. En flakpåbyggnad kan omvandlas till en mycket flexibel allround-produkt med kompletteringar som räcken, fällbara bakgavlar, stativ för presenningar och uppkörningsramper. Fristående lastning och lossning kan realiseras med en extra kombination med lastkran, perfekt lämpad för Canter. Canter med flak i olika utföranden finns även som FUSO fabrikspåbyggnad.

CANTER.
SOM TIPPARE.

Med en tipparpåbyggnad passar Canter och eCanter till framför allt transport av bulkgods och annan lös last. Tresidestippfunktionen gör det enkelt att lasta av eller tippa år vänster, höger eller bakåt. En komplettering med lastkran är praktisk när oberoende lastning skall utföras. Canter med tippare i olika utföranden finns även som FUSO fabrikspåbyggnad.

CANTER.
SOM AVSTÄLLNINGSTIPPARE.

Som avställningstippare för behållare är Canter och eCanter idealiska med sina kompakta mått för stadsbruk inom bygg- och avfallsbranschen. Dess stålram utgör en robust basis för påbyggnad av den hydrauliska lastbryggan. Med en avsättningstippare är Canter en effektiv och flexibel transportlösning eftersom den kan köras oavhängigt, medan behållarna ligger kvar så länge de behövs.

CANTER.
SOM RULLTIPPARE.

I likhet med avställningstipparen, men lite flexiblare, transporterar Canter och eCanter som rulltippare dels behållare, dels containers, och alla övriga lämpliga utbytespåbyggnader. Canter kan bestyckas med olika behållare som snabbt och enkelt dras upp och säkras på chassit med en hydraulisk kroklift. Det gör att den lämpar sig inte bara för bygg och avfallshantering, utan den är utmärkt även för olika transportuppgifter i stadsmiljö, i kommuner eller hos brandkår och räddningstjänst.

CANTER.
MED SKÅPPÅBYGGNAD.

Med en skåppåbyggnad är Canter och eCanter en lämplig transportlösning för distributionstrafik i city och det urbana området. Alltid kompakt och lättmanövrerad, och tack vare olika vikter och hjulbaser redo för alla utmaningar. Som Canter 3,5 t har den den längsta påbyggnadslängden i sitt segment, och de volymstarkaste utförandena av Canter gör det möjligt att använda den maximala påbyggnadslängden 7.210 mm vid en hjulbas på 4.750 mm – det motsvarar upp till 15 fullvärdiga pallplatser.

För aggregat som liftar eller kylaggregat kan förberedda gränssnitt levereras vid förfrågan, och även alla andra påbyggnader på denna bas, t.ex. Dryckesskåp, kan realiseras med Canter.

eCanter är ett uttryckligen testat och välbeprövat alternativ i distributionstrafik i stadsmiljö, lokalt utsläppsfritt.

CANTER.
SOM KOMMUNALFORDON.

Försedd med flak, eller som tippare, täcker Canter in många transportjobb i kommuner. Påbyggnaden som rulltippare gör den mycket flexibel att använda.

I alla varianter erbjuder Canter dessutom en möjlighet att fästa frontredskap. Via en platta kan den t.ex. utrustas som snöröjare för vinterservice.

Med höga släpvagnslaster, i dubbelhyttutförande eller som Canter 4×4 med tillkopplingsbar allhjulsdrift har den i princip allt som efterfrågas vid specialiserad och krävande användning för kommunen.

CANTER.
SOM AVFALLSPROFFS.

För städning och avfallshantering på begränsade trafikytor, t.ex. i gamla stadsdelar, i fotgängarzoner eller P-platser, är det önskvärt med ett mycket kompakt men ändå kraftfullt fordon med möjlighet att använda specialpåbyggnader. Canter kan utan problem användas som sopmaskin, sopbil eller sug- och spolvagn, och utgör ett referensfordon i kompaktklassen hos olika namnkunniga påbyggnadstillverkare.

CANTER.
VID BRANDKÅREN.

I en nödsituation räknas varje centimeter, därför är Canter med sitt mycket kompakta chassi förutbestämd för påbyggnad av specialfordon för brandkåren. Särskilt som 4×4-variant med tillkopplingsbar allhjulsdrift erbjuder den allt som en tung lastbil kan – men lätt, smidigt och manövrerbart. Canter uppfyller att standardkrav för räddningstjänstfordon och specialiserade tillverkare för specialfordonsbygge realiserar komplett utrustade insats- och släckfordon, skräddarsydda för hjälp och räddning på smala gator och gränder.

CANTER.
SOM LIFT.

Jobb skall göras på hög höjd men det finns inget utrymme – det är ett vardagsbekymmer vid användning av liftar i stadsmiljö. Även här erbjuder Canter en lösning; med kort hjulas och smal hyttvariant är det den mest kompakta basen för liftpåbyggnader. Måtten hos Canter gör det också möjligt att placera stagen innanför fordonskonturen. Som Canter 3,5 T behöver föraren inget lastbilskörkort.

CANTER.
PÅ FLYGPLATSEN.

Kompakta mått är ofta önskvärda även på flygplatser, när man skall parkera helt nära eller t.o.m. under planen. Canter är idealisk som transportör av flygplanstrappor, sug- och spolfordon för avloppsvatten, tankbil för färskvatten, dispenser och mycket mer.

CANTER.
SOM BOGSERFORDON.

Med flak, uppkörningsramp och vinsch men också med specialpåbyggnad inkl. domkraft, kan Canter användas som kompakt och lättmanövrerbart bogserfordon.

MED GARANTI.
CANTER FABRIKSPÅBYGGNADER.

Canter fabrikspåbyggnader är utvecklade exakt för Canter och eCanter och byggda direkt i FUSO-fabriken i portugisiska Tramagal; de är det bästa erbjudandet för kunder som vill beställa en Canter i helt färdigt skick från en och samma källa.

Sedan 2016 erbjuder FUSO, i samarbete med en välkänd, tillförlitlig europeisk partner, sina påbyggnadslösningar från fabrik för Canter med flak och Canter med tippare i olika varianter. Påbyggnadsexperterna från FUSO lägger största vikt vid den kontinuerliga prövningen av kvalitetsstandarderna, och följer med i påbyggnadernas utvecklingsprocess hela vägen. Det gäller även för de olika utrustningsalternativen som levereras från fabrik. Hit hör t.ex. verktygslådor, apparathållare eller funktionella överdrag som skyddar fordonsdelarna mot slitage, smuts, deformation eller skada.

Kvaliteten på Canter fabrikspåbyggnader kan garanteras av FUSO:s påbyggnadsexperter. Därför ingår de också i fordonsgarantin.

FÖRDELARNA MED CANTER FABRIKSPÅBYGGNAD I ÖVERSIKT:

 • Ett stort urval av tippare och flakpåbyggnader finns tillgängligt.
 • Kunderna erhåller ett av FUSO utvecklat och testat totalfordonskoncept för maximal kvalitet.
 • 36-månadersgarantin från en och samma källa på chassi, drivlina och komponenter från fabrik upp till 100.000 km omfattar även karossen.
 • Reservdelar beställs hos FUSO-avtalspartners.
 • Reducerad ställtid för hela fordonet.
 • Specialutrustning levereras som tillval.

KONTINUERLIG DIALOG.
FUSO PORTAL FÖR PÅBYGGNADSTILLVERKARE.

Bästa kundservice är A och O för FUSO – därför erbjuder FUSO med sin portal för påbyggnadstillverkare en direktingång för dessa. FUSO betraktar dem nämligen som värdefulla kunder och partners.

I sin portal för påbyggnadstillverkare tillhandahåller FUSO all information och alla data som en tillverkare behöver när denne projekterar för sina kunder på och med ett Canter eller eCanter chassi. I portalen hittar man bl.a. tekniska ritningar, kopplingsscheman, krav och direktiv, tillåtna anpassningar och exempel. All information är tillgänglig för läsning och nedladdning.

Dessutom kan tillverkare ta direktkontakt med FUSO produkt- och påbyggnadsexperter via portalen, och får mycket snabbt svar.